Zenica: Medica

BAJRAMSKO DRUŽENJE U SIGURNOJ KUĆI

Ima prilika kada se uloženi trud i umor vrlo brzo zaborave, kada osmijesi progovore, kada se srca otvore i ljubavlju progovore.
Tako je bilo i ove, 20024. godine, treći dan Kurban-bajrama. Steklo se puno toga protkanog ljubavlju i toplinom.
Naida Ribić je, kao i uvijek, bila uz nas, Destan se pobrinuo za prelijepu tortu, Lamy je pripomogla da se osiguraju prigodni paketići, pomogao je i prijatelj koga smo sreli u prolazu pripremajući bajramske paketiće, osigurana je i bajramska hedija -kahva za majke djece iz Sugurne kuće.
Jedan kurban “Dobročinstvo BiH” ove godine odvojlo je za bajramski ručak s majkama i djecom iz Medicine Sigurne kuće u Zenici. Bilo je i sokova, salate. Naša Nina Ormnan pobrinula se za preddivne domaće kolače.
Za poseban poklon pobrinula su se, i ovgaj put, djeca iz Sigurne kuće i njihova teta-Amina. Uživali smo u programu kojim su nas počastili. Bilo je recitacija, pjesme, kasida, lijepih i duhovitih dramskih priloga…
Djeca su prepoznala i uzvartila iskazanu im ljubav i pažnju.
Zato, svi skupa, rado iščekujemo najavaljeni izlet i jednodnevo druženje.
Medica Zenica i “Dobročinstvo BiH” još jednom su pokazali da se uz dobrui volju i uzajamno poštovanje, realizujući i neke male projekte, uistinu može učiniti mnogo.