Dvije ramazanske akcije „Dobročinstva“

„POMOZIMO STUDENTU IZ GAZE“ i „IFTAR ZA DJECU GAZE“

Ramazan, mjesec u kojem se svako dobro djelo višestruko vrednuje, dodatna je prilika da se, u druženju s najbližim i najdražim, ali i s onima kojima je pomoć potrebna, učini što više dobra. U prvoj polovini ramazana smo, osim posjete palestinskoj familiji u Salakovcu i redovne podjele prehrambeno-higijenskih paketa, u Zenici upriličili zajedničko iftarsko druženje s predstavnicima ustanova i udruženja, kao i dragim prijateljima s kojima od osnutka sarađujemo u dorbu.
Družili smo se s dragim prijateljiima i saradnicima iz resornog kantonalnog ministarstva, OŠ „Hasan Kjafija Pruščak“, Druge gimnazije, „Medice“, advokatima, notarima, ljekarima, javnim ličnostima, našim aktivistima iz Visokog, Busovače i Zenice.
Vremena nije bilo puno, ali je bilo toplih preporuka i ideja kako i šta učiniti do kraja ramazana, a i kada prođe mjesec islamskog posta.
Govorilo se o već pokrenutoj ideji prikupljanja sredstava za pokriće troškova studija jednom od studenata iz Gaze, kao i o humanitarnom iftaru koji je planiran za petak, 29. mart, u restoranu „Salčinović“ u zeničkom naselju Crkvice.