Akcija KURBAN 2023

REZULTATI NADMAŠILI OČEKIVANJA

Još jedna akcija koju je organizovalo “Dobročinstvo BiH” je za nama. Pripreme za akciju “Kurban 2023” započele su još tokom ramazana, a intenzivirane su u maju i junu.

Raduje nas i činjenica da su u ovoj akciji s nama, ovaj put kao saradnici na prostoru Bihaća i okoline, bili i neki od onih čije su kuće i imanja stradali u ovogodišnjim poplavama koje su zadesile Bosansku krajinu. Velike zasluge za uspješnu realizaciju ovog projekta zaslužuju i naši aktivisti i aktivistice iz Goražda, Fojnice, Busovače, Zenice i drugih gradova na prostoru Federacije. Kurbani su, i ove godine, klani u Vitezu i Visokom.

Ponajveći teret, kada je o završnom dijelu ove akcije riječ, i ovaj put ponio je čelni čovjek našeg regionalnog odbora u Goraždu, neumorni Šemsudin Sutko Kuljuh, koji je s kurbanima namijenjenim za povratnike stigao i do Višegrada, Rudog, Čajniča, Foče i Rogatice.

Dr. Hajrudin Šahić, direktor “Dobročinstva BiH” kaže: “Uz brojne pojedince koji su se uključili i pomogli realizaciju naše akcije “Kurban 2023″, iskrenu zahvalnost upućujemo privrednicima s prostora Bosansko-podrinjskog, Sarajevskog, Zeničko-dibojskog, Srednjobosanskog i Tuzlanskog kantona, kao i našim prijateljima i aktivistima iz bošnjačke dijaspore koji su najzaslužniji za vrlo uspješnu realizaciju ovog projekta na prostoru Unsko-sanskog kantona. Zahvaljujemo i našim aktivistima i saradnicima u nizu gradova na prostoru Federacije koji nisu žalili truda i vremena da stignu na veliki broj adresa i uruče kurbansko meso onima kojima je to jedinstvena prilika da pojačaju svoje svakodnevne obroke. Ostvareni rezultati bolji su nego 2022. godine i nadmašili su naša očekivanja.”

Svemogućem Gospodaru upućujemo dovu da nagradi sve one koji su bili dio ove korisne i uspješne akcije.