S Medicom Zenica

POTPISAN PROTOKOL I REALIZOVANO NEKOLIKO PROGRAMA

Početkom proljeća 2022. godine upriličen je prvi sastanak s direktoricom Udruženja Medica iz Zenice. Tom prilikom čelni ljudi Dobročinstva ponudlli su moguće vidove saradnje, a već tokom aprila direktorica Medice Zenica dr. sci Sabiha Husić i direktor Dobročinstva doc. dr. Hajrudin Šahić, potpisali su Protokol o saradnji.
Prvi realizovani program, u skladu s Protokolom, bilo je (za Ramazanski bajram): uručenje paketića za djecu iz Dnevnog centra Medice Zenica i djecu žrtve nasilja u porodici. Osim toga, tokom Kurban-bajrama je, za potrebe kuhinje Medice Zenica, osigurana i određena količina kurbanskog mesa.
Pošto djeci iz Medice, već nekoliko godina zaredom, bajramske paketiće osiguravaju Naida Ribić i prijatelji Medice iz Holandije, nakon potpisivanja Protokola o saradnji predloženo je da se za Kurban-bajram, umjesto paketića, djeca iz Medice obraduju prigodnim izletom.
Do početka ljeta usaglašen je dogovor o mogućem izletu, a neposredno nakon Kurban-bajrama za djecu o kojima brine Medica upriličen je nezaboravni jednodnevni izlet na Malak-farmu kod Kaknja. Taj izlet realizovan je kao plod saradnje Dobročinstva, Medice, prijatelja iz Holandije i uprave Malak-farme. Tom prilikon direktor Malak-farme iskazao je spremnost da se takva saradnja, na dobrobit i zadovoljstvo djece i zainteresovanih strana, nastavi i narednih godina.